• Sirpa

Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta

Maailma on nyt erikoisessa tilanteessa, jossa kenties paremmin kuin koskaan näkyy se, että me olemme yhtä. Kaikki ovat samassa venessä ja se on minusta se viesti, joka tästä tilanteesta päällimmäisenä nousee esiin. Se mikä tapahtuu yhdelle tapahtuu myös toiselle. Kaikille.


Emme vain ole sitä oikein ymmärtäneet, vielä. Meillä on aiemminkin ollut tapahtumia, jotka ovat koskettaneet suurta osaa maailmaa, mutta silti vielä noiden aiempienkaan katastrofien kohdalla emme avautuneet tälle tosiasialle, että kaikki on yhtä. Avaudummeko nyt?


Ainakin meille annetaan siihen nyt mahdollisuus. Lempeästi.

Kyllä, lempeästi, yhtään tilannetta vähättelemättä, mutta myöskään ylireagoimatta. Sanon lempeästi siksi, että olisimme voineet saada kohdattavaksemme tilanteen, jossa kuolleita tulisi miljoonia, hetkessä. Nyt olemme kuitenkin saaneet eteemme tilanteen, joka antaa aikaa reagoida ja toimia. Tilanteen, joka antaa meille mahdollisuuden muutokseen. Tämä tilanne pakottaa meidän huomioimaan yksilön vastuun kokonaisuudesta, mutta myös kokonaisuuden vastuun yksilöstä.


 

Kuinka moni on valmis muutokseen? Oletko sinä?

 

Olen monessa postauksessa kirjoittanut siitä, että unelmien toteutuminen alkaa sillä, että päästät irti ohjaksista ja siihen tämä aika meidät nyt pakottaa. Säälimättömällä lempeydellä.

Monessa paikassa on jo tosiasia se, ettei itse voi päättää milloin menee ulos, kauppaan, harrastuksiin tai edes töihin.

Monet eivät ole uskaltaneet ottaa askelta pois työstä, jossa eivät viihdy, nyt voi olla, että se otetaan heiltä pois.

Monet ovat vähät välittäneet iäkkäämmistä sukulaisistaan tai ystävistään, jotka viettävät päivän toisensa jälkeen ihan yksin. Nyt he saavat kokea lähes saman.

Tämä vaatii meiltä nyt paljon, kaikilta. Yrittäjät joutuvat keksimään luovia ratkaisuja, joilla tulla toimeen silloin, kun asiakkaiden käyttäytyminen muuttuu tai sitä muutetaan. Harvalla on siinä yritystoimintaa pyörittäessään ollut aikaa tai jaksamista ryhtyä miettimään muitakin tapoja toimia. Nyt siihen pakotetaan.

Ne, jotka ovat vapaaehtoisesti ottaneet sen askeleen, että ovat uskaltaneet päästää irti elämän ohjailusta, tulevat selviämään tästä muutoksesta muita helpommin.


 

Maailma ohjaa meitä kanssakaymiseen ja läsnäoloon toistemme kanssa. Se opettaa meitä siihen ettemme pitäisi mitään itsestään selvyytenä vaan, että oppisimme huomaamaan kaikki lahjat, jotka olemme jo saaneet. Sen sijaan, että kaiken aikaa vain odottaisimme uutta lahjaa.


 

Eilen minulle sanottiin puhelimessa lause "maadoittuminen on muuttunut". Tuo lause liittyi vain löyhästi siihen mistä puhuimme ja se jäi kaikumaan mieleeni. Sain siihen liittyen äsken hieman lisää tietoa ja tulen tekemään siitä huomenna live-videon Facebook sivuillani noin klo 10.00. Tulehan kuulolle.

31 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule