• Sirpa

Uskallatko rakastaa itseäsi?

Niin, uskallatko? Uskaltaisit, mutta et onnistu siinä, miksi? Kaikkialla sanotaan, että itsesi rakastaminen on se tie, jota sinun tulee kulkea, jotta voit sallia hyvää itsellesi.

Mikä sitten estää sen? Et halua tulla itserakkaaksi? Et halua laittaa itseäsi muiden edelle, sillä se ei ole oikein? Tiedätkö, mistä nuo molemmat pelot, ajatusmallit ovat merkkejä?

Siitä, että egosi jyllää edelleen vahvana ja voimakkaana.


Itsellesi hyvän sallimisen edessä on sinun oma egosi, ei mikään muu.


Olet varmasti jo tehnyt työtä oman egosi kanssa. Olet taltuttanut sitä, keskustellut sen kanssa ja uskot, että nyt se on aisoissa. Ainakin suurimmaksi osaksi, eikö niin?


Tsekkaapa tästä kuinka moni kohdista osuu vielä. Arvaapa montako minuun kolahti?


1) Tiedät mitä tulisi tehdä, mutta jatkat valitsemallasi polulla.

- olet saanut neuvoja niiltä, jotka kulkevat edelläsi, tiedät siis mitä sinun tulisi tehdä, mutta silti jatkat jääräpäisesti omaan suuntaasi.

- toivot jatkuvasti, että tekemällä asiat edelleen samalla tavalla, saisit yllättäen erilaisen tuloksen.

- pysyt työpaikassa josta et pidä, jatkat kituuttamista heikolla rahallisella tilanteella, vaikka sinulla on käsissäsi toimivia tapoja muuttaa tilanteesi.


2) Olet mielestäsi tehnyt kaiken mikä on sinun vallassasi.

- usein luullaan, että itsen hyväksyminen sellaisena kuin on, olisi varma merkki siitä, että ego ei hallitse enää millään lailla. Päin vastoin! Ego haluaa pitää sinut vallassaan ja siksi kaikki muutos on sille myrkkyä. Uskottelet siis egosi avulla itsellesi, että et voi mitään painollesi, et voi mitään ulkonäöllesi, et voi mitään mielialallesi, et voi mitään rahatilanteellesi etkä varmastikaan voi itse vaikuttaa onnellisuuteesi. Todellako?

- haluat muiden tekevän sinut onnelliseksi, terveeksi, menestyneeksi... ja helposti!


3) Teen tämän itse nopeammin ja /tai paremmin syndrooma

- ehkä teetkin, mutta pointti ei ole siinä. Jos jatkuvasti teet kaiken itse, autat aina kun pyydetään, vaikka et oikeasti haluaisi tai jaksaisi, silloin egosi ohjaa sinua yhä.

- annat joitakin kotitöitä lastesi tai puolisosi tehtäväksi, mutta sitten "kuljet perässä" ja korjaat astianpesukoneesta astiat, jotka on laitettu "väärin" (lue - ei niin kuin sinä haluat), siirrät vaatteet hyllyllä eripaikkaan, laitat sovatyynyt uudelleen ja viikkaat viltin siistimmin. Tuttua?

- sanot vaikkapa toisen valmistaman ruuan olevan hyvää, mutta et malta olla lisäämättä "olisin ehkä kaivannut lisää mustapippuria". Miksi et voi vain nauttia siitä, että toinen on tehnyt ruuan, hakea itsellesi pippuria tai kokeilla sitä vasta toisella kerralla. Miksi on tärkeää saada oma mielipiteesi kuuluville juuri siinä hetkessä?


4) On asioita, joiden tekemiseen sinä et alennu.

- on varmasti asioita, joita et osaa tai pysty tekemään, nyt ei puhuta niistä. Nyt puhutaan niistä asioista, joita et katso tarpeeksi arvokkaiksi itsellesi, syystä tai toisesta.

Onko olemassa töitä, jotka eivät mielestäsi ole arvokkaita? Töitä, joiden tekemisestä et haluaisi kertoa kenellekään, jos sitä työksesi tekisit? Rehellisesti. Onko?


5) Keskeytät jatkuvasti toiset tai itsesi.

- saatat sanoa, että toinen puhuu niin hitaasti, ettet jaksa odottaa. Mitä? Miksi et pidä toisen ajatuksia niin tärkeänä, että jaksaisit oikeasti kuunnella mitä hän sanoo. Vaikka hän sanoisi sen kuinka hitaasti. Ehkä hän kokee hitauden olevan ainoa tapa saada edes jotakin huomiota sinulta?

- puhutko päälle, kun innostut jostakin tai muutenkin? Sinulla on kiire päästä kertomaan mitä SINÄ ajattelet ja mitä sinulle tuli mieleen ja mitä sinulla...

- jatkatko kännykkäsi näpläämistä, kun toinen haluaisi puhua sinulle jostakin?

- katoatko somen tai TV:n maailmaan, kun sisäinen äänesi haluaisi kertoa sinulle jotakin?


Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Arvaa montako pääkohtaa minuun kolahti ja kerro se Facebook sivullani tähän liittyvän postauksen alla ja olet mukana arvonnassa, joka suoritetaan 15.2.2021.39 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule