• Sirpa

Tuletko nähdyksi ja kuulluksi elämässäsi?

Löysin itseni tilanteesta, jossa koin, etten tule nähdyksi ja kuulluksi. En niin kuin haluaisin.

Sama tilanne toistui kerta toisensa jälkeen.

Koska jo tiedän, että aina tällaisissa tilanteissa on peiliin katsomisen paikka, niin aloin pohtia milloin itse en näe tai kuule itseäni?


Kenen taisteluja taistelen?

Minä pidän hanakasti puoliani, mielipiteeni ovat vahvoja enkä epäröi kertoa niistä. Kuitenkin koen, että pidän puoliani pienissä asioissa ja itselleni tärkeissä asioissa annan periksi. Miksi?

Olenko kuluttanut kaikki voimani, kun taistelen tuulimyllyjä vastaan? Kun tartun jokaiseen pikkuasiaan, jotka eivät edes liity minun elämääni, niin jääkö voimia enää mihinkään muuhun? Vai onko yksinkertaisesti niin, etten edes tiedä mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä ja mitkä eivät?


Onko tärkeämpää varmistaa, että läheiseni toimivat niin kuin minä haluan heidän toimivan kuin, että keskittyisin siihen, että otan askeleita haluamaani suuntaan? Minun mielipidettäni ja kommenttiani ei tarvita joka asiaan. Minun ei kuulu kontrolloida kaikkea, jos mitään.


Miten voi nähdä itsensä?

Ensiksi on tiedettävä mikä on itselle tärkeää.

Toiseksi on tehtävä elämässään valintoja sen mukaan mikä vie sinua kohti kaikkea sitä mikä on tärkeää.

Kolmanneksi tarkista, että varmasti kontrollit muiden toimintaa vain silloin, kun se liittyy näihin itsellesi tärkeisiin asioihin ja muutoin annat olla.


Mistä tiedät mikä on tärkeää?


Onko pohtimallasi asialla merkitystä vuoden päästä? Ellei, niin se ei ole tärkeää.

Miltä pohtimasi asia tuntuu? Antaako se lisää merkitystä elämääsi? Ellei, niin se ei ole tärkeää.

Näistä on ainakin hyvä aloittaa.

Niin minä aion tehdä.31 views0 comments

Recent Posts

See All

Muutoksen viimeisellä portaalla tulet kohtaamaan vielä viimeiset pelkosi, itsetuntoasi rajoittavat uskomukset ja sen epävarmuuden, joka on onnistuneen muutoksen edessä. Epäonnistuminen ei enää pelota,