• Sirpa

Sinun elämäsi buffet pöytä

Kaikki on valmiina vai onko? Minulle on lapsesta asti kerrottu tarinaa, jossa kiertelen juhlapöytää, jossa oli tarjolla sen seitsemää sorttia ja pöytää kiertäessäni laulan itseskseni: "mitähän miä ottasin, mitähän miä ottasin (tauko) tai no, katotaan nyt ensin mitä miä saan." Olen siis jo tuolloin kantanut sisässäni ajatusta, että en voi saada mitä ikinä haluan vaan, että ennalta on määrätty mitä minä saan. Että jopa kaikesta mitä on tarjolla, en ehkä saisikaan ottaa kaikkea? Olen siis oppinut ajattelemaan, että kaikkea on rajallisesti ja että kaikki ei ole minulle tarkoitettu. Millainen sinun pöytäsi on?

Miltä sinun buffettisi näyttää? Tiedätkö, että sinä luot omaa seisovaa pöytääsi joka hetki jokaisella ajatuksellasi, puheellasi, sanoillasi ja teoillasi?

Kyllä, sinä luot omaa pöytääsi joka hetki. Pöydässäsi on alkujaan kaikki se mitä saat syntyessäsi lahjaksi perimässäsi ja ympäristöltäsi. Myöhemmin perheenjäsentesi ajatukset ja tavat löytävät sinun kauttasi omaan pöytääsi, ystäviesi ja koulukavereidesi ajatukset täyttävät pöytääsi. Buffetissasi on paljon kaikkea, jota et ole sinne tietoisesti valinnut. Hyvin paljon kaikkea, jota et sinne halua. Miten luot pöytääsi yleensä?

Usein, kun elämässäsi on asioita joita et sinne halua, ryhdyt tekemään työtä poistaaksesi nuo epämukavat asiat elämästäsi. Vaidat työpaikkaa, koska et viihtynyt aiemmassa, valitat, kun sinulla ei ole tarpeeksi rahaa, suret, koska sinulla ei ole parisuhdetta, välttelet tapaamasta ihmisiä, joita et halua tavata, laihdutat, lähdet pois parisuhteesta, jossa et voi hyvin... Jokaisella valinnalla, jonka teet epätoivotusta tilanteesta pois pääsemiseksi, luot pöytääsi asioita, joita et sinne oikeasti halua. Luot sinne lisää huonoja ihmissuhteita, toisen työpaikan, joka ei täytäkään toiveitasi, luot kaikkea sitä mitä et halua. Miksi? Koska kiinnität huomiotasi siihen mitä et halua!


kuva Melbournelaisen hotellin aamiaispöydästä

Maailmankaikkeus on tarkkaavainen tarjoilijasi.

Maailmankaikkeus tarkkailee sinua koko ajan ja se tuo pöytääsi jatkuvasti lisää kaikkea sitä mihin sinä kiinnität huomiotasi. Se mitä ajattelet usein, ilmestyy pöytääsi. Kaikki mistä puhut jatkuvasti ystävillesi, ilmestyy pöytääsi. Saat koko ajan lisää vastaavia asioita buffettiisi ja sitten sinä vieä ihmettelet:"miksi minun elämässäni koko ajan tapahtuu saman kaltaisia asioita, enkö koskaan pääse eroon ikävistä asioista? No et, jos koko ajan kiinnität huomiosi niihin. Nyt en sitten tarkoita, että heti, kun sinulle tapahtuu jotakin todella ikävää, sinun pitäisi kääntää asia positiiviseksi samantien. En todellakaan. Tunteet ovat tärkeässä osassa ja jokaisella tunteella on sinulle lahja. Mutta ikävien asioiden ja tapahtumien kertaaminen ja kertaaminen ei vie sinua mihinkään. Se ainoastaan lisää pöytääsi lisää ikäviä asioita ja vellot tunteessasi aivan liian pitkään, kun olisit voinut jo olla kulkenut aimo askeleen eteenpäin kohti onnellisuutta.


Miten luot pöytääsi asioita tietoisesti?

Ala kiinnittää huomiotasi ajatuksiisi, puheeseesi ja tekoihisi. Valitse mitä ajattelet, puhut ja teet. Ethän sinä ole mikään marionetti, joka ei voi itse päättää mitään! Et ole ihminen, joka on allerginen kaloille, mutta joka silti pakotetaan ruokailemaan kalabuffetissa. Sinä voit ja sinun pitää VALITA ITSE!

Kun kiinnität huomiosi asioihin, jotka tuottavat sinulle iloa tarjoilijasi lisää niitä pöytääsi. Kun ajattelet ja suunnittelet unelmaasi, niin maailmankaikkeus lisää unelmaasi liittyviä asioita pöytääsi. Kun puhut ääneen siitä, mitä ihanaa sinulle on tapahtunut, vaikka se olisi kuinka pientä, niin taas huomaat, että buffetissasi on lisää sitä mitä haluat. Kun kerrot ystävällesi millainen olisi sinun unelmatyöpaikkasi, ihannekumppanisi, upein kotisi ikinä, niin pöytääsi ilmestyy vastaavia asioita. Täytyykö sinun osata unelmoida tai onko pakko kertoa valinnoista ääneen?

Ei tarvitse, mutta saat nopeampia tuloksia, jos teet niin. Silti voit aivan mainiosti tehdä kaiken yksin, joskus se on paljon helpompaa niin. Tärkeintä on, että aloitat jo tänään. Entä jos en tiedä mitä haluan?

Sekään ei haittaa yhtään. Aloita siitä missä olet nyt. Katso ympärillesi ja kiinnitä huomiosi siihen asiaan, joka on sinusta mukava. Se voi olla vaikkapa ulkona lentävä perhonen, kodissasi oleva taulu, puserosi tuntu ihollasi, kauniit varpaankynnet... ihan mikä tahansa. Kohdista huomiosi valitsemaasi asiaan ja hymyile. Hymyile vaikka vain sekunti, mutta hymyile. Mitä, jos valitsit varpaankynnet? Tuleeko buffettiisi lisää varpaankynsiä? Saattaa tulla tai sitten jotakin muuta, joka tuo sinulle yhtälailla iloa. Saatat saada toiset vapaankynnet omiesi viereen tai uusimman lapsenlapsesi varpaankynnet katsottavaksi tai kenties näet uuden kivan värin kynsiisi... Tunteesi tuota valintaa tehdessäsi ratkaisee sen mitä sinulle tarjoillaan lisää.

Lisää tunne valintoihisi ja tarkkaile tunteitasi muutenkin.

Mitä suuremman iloisen, onnellisen tunteen pystyt lisäämään itseesi samalla, kun kiinnität huomiotasi johonkin asiaan sitä iloisemman ja onnellisemman asian saat seuraavaksi eteesi. Kun sitten tarkkailet tätä uutta asiaa ja tunnet olosi vieläkin iloisemmaksi ja onnellisemmaksi, saat taas tarjolle entistäkin ihanamman asian. Kun taas jostakin syystä tunnet itsesi onnettomaksi, turhautuneeksi, tylsistyneeksi tai mitä tahansa, jonka miellät negatiiviseksi, niin silloin ole tarkkana. Olet parhaillaan tilaamassa elämääsi asioita, joita et sinne todellakaan halua! Etsi kiireesti jotakin, jota voit katsoa hymy huulilla.

Sinua ei ole luotu rämpimään läpi elämän, sinut on luotu nauttimaan elämästä.

Sinun täytyy vain muistaa, että valinta on aina sinun.

Valinta on sinun.


35 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule