• Sirpa

Sielunkumppanuus itsessä, miten chakrasi auttavat siinä?

Kirjoittajalta Sirpa | 5.6.2019


On pakko pärjätä itse vai onko?

Meillä suomalaisilla on perimässämme vahvojen naisten ja vetäytyvien miesten syndrooma. Se juontaa juurensa sota-ajalta ja vaikuttaa meihin yhä.

Naisten oli pärjättävä, oltava vahvoja ja sisukkaita ja vastattava kaikesta. Kun miehet palasivat sodista, oli heidän otettava aikaa itselleen, vetäydyttävä, jotta saisivat sodan kauhut irti itsestään ja muistoistaan. Näin naiset saivat edelleen jatkaa vahvana olemista.


Sotien perintö

Vaikka meillä ei ole sotia ollut aikoihin, niin tuo käyttäytymismalli elää meissä vahvana edelleen. Nainen pärjää yhtä hyvin tai paremminkin kuin mies.. Aina on pärjättävä yksin ja omin voimin ja niin nainen organisoi ja vahtii, että hänen organisointinsa myös toteutetaan, niin perheessä kuin töissäkin.

Selviytyäkseen tässä vahvojen naisten maailmassa ovat miehet kehittäneet ”hyvä veli” -kerhoja, klubeja ja harrastuksia, joihin naisilla ei ole asiaa. Palkat ovat parempia ja vain ani harva nainen pääsee yritysten korkeimmalle pallille.

Kotona miehet tottelevat, koska niin pääsee helpommalla.


Uusi tapa toimia

Olemme kuitenkin sellaisen ajan kynnyksellä, että nämä vanhat mallit eivät enää toimi. Naiset eivät halua pärjätä yksin eivätkä miehet halua totella kaikkia oikkuja ja määräyksiä. Miten siis luomme uudet toimintatavat?

Aloita itsestäsi. Koskaan et voi muuttaa ketään muuta kuin itseäsi. Aloita tänään.


Tasapainota oma maskuliininen ja feminiininen puolesi hedelmälliseen yhteistyöhön

Kun jokainen, niin mies kuin nainenkin löytää tasapainon itsessään, tasapainottaa oman maskuliinisuuden ja feminiinisyyden, niin se avaa ovet hedelmälliseen ja antoisaan yhteistyöhön miesten ja naisten kesken. Jokainen saa silloin käyttää omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan tavalla, joka tuntuu itsestä luontevimmalta ja oikeimmalta. Tule mukaan lähipiiriini ja liity postituslistalleni. Seuraavassa viestissäni saat lukea mitä viimeisin tauluni kertoo tästä asiasta.


Tunteiden salliminen

Tärkeää tämän on sallia kaikki tunteet itselleen, olipa sitten mies tai nainen. Olemme tulleet tähän inkarnaatioon kokemaan tunteita, mutta silti kerta toisensa jälkeen emme halua kokea niitä. Emme uskalla antaa niiden hyökyä ylitsemme täydellä voimallaan. Koemmepa tunteen sitten uskomattoman hyväksi tai epämiellyttävän vaikeaksi, niin yhtä kaikki yritämme ohittaa sen nopeasti. Miksi? Pohjautuuko se tuohon samaan, vahvojen naisten ja vetäytyvien miesten syndroomaan? Kannatko mukanasi uskomusta, että liika on aina liikaa, olipa kyse sitten hyvästä tai pahasta?


Uskallatko ottaa vastaan?

Meistä useimmille on helpompi antaa kuin ottaa vastaan ja on äärimmäisen tärkeää, että meistä jokainen oppii myös vastaanottamaan, apua, lahjoja, iloa, onnea, rakkautta… Jos yrität edelleen pitää pystyssä kaikkia osa-alueita elämässäsi yksin, niin tulet huomaamaan, että elämäsi eri osa-alueet alkavat takkuilla ja elämästäsi alkaa löytyä enemmän haasteita kuin iloa ja onnellisuutta.


Millaisen suhteen olet luonut itseesi?

Sama pätee suhteeseen itsesi kanssa. Jos yrität toimia enemmän maskuliinisen puolen kautta, ei elämäsi pääse muovautumaan vapaasti. Samoin, jos ohjaat elämää enemmän feminiinisestä puolesta käsin, ei elämäsi silloinkaan muodostu ihmeelliseksi ja taianomaiseksi.

Mieti kumpaa puolta sinä käytät enemmän?


Maskuliiniset chakrat

Chakroistasi maskuliinisia ovat parittomat chakrat eli juuri-, solari ja kurkkuchakra. Kaikki nämä chakrat liittyvät omalla tavallaan voimaan, rohkeuteen, kommunikaatioon ja toimintaan. Tarkista kohdallasi, että toimitko näissä chakroissa maskuliiniselta puoleltasi.

Huolehditko raha-asioistasi valtavalla luottamuksella ja varmuudella, että kaikki järjestyy? Jos useimmin epäilet rahojesi riittävyyttä, niin annat feminiinisen puolesi huolehtia juurichakrasi asioista. Miten voit muuttaa tilanteen? Maadoitu, virtaa elämää ja kutsu mielesi toimintaan ja keksimään ideoita.

Kannatko sisälläsi pelkoja ja fobioita? Silloin solar plexustasi ohjaa feminiininen puolesi, vaikka sen kuuluisi olla maskuliinisen osasi hoidossa. Harjoittele hengitystä ja lue kuinka rauhoitat mielesi edellisestä blogistani täältä.

Kurkkuchakra taas liittyy omaan totuuteen ja kuuntelemisen jaloon taitoon. Jos sinun on hankala pitää puoliasi tai asettaa rajoja itseesi liittyen. Tai jos sinun on vaikea keskittyä vain kuuntelemaan toista, ilman että antaisit neuvoja asian ratkaisemiseksi, niin silloin kurkkuchakrasi toimii feminiinisyydestä käsin, vaikka sen kuuluisi toimia maskuliinisuudesta. Tämä tarkoittaa, että chakrasi toimii maskuliinisesti silloin, kun sinun on helppo puhua omaa totuuttasi, uskallat seisoa sanojesi takana, osaat asettaa rajat ja pystyt vain kuuntelemaan, ilman tarvetta antaa neuvoja.


Feminiiniset chakrat

Nämä ovat sakraali- ja sydänchakrat sekä kolmas silmä. Nämä chakrat liittyvät antamiseen, lempeyteen, rakkauteen ja intuitioon. Parhaiten nämä chakrat toimivat silloin, kun käytät niitä feminiinisyydestä käsin.

Sakraalichakran toiminta feminiinisyydestä käsin tarkoittaa mm sitä, että seksuaalisuus on sinulle luonnollista ja tapa antaa rakkautta toiselle. Tällainen kanssakäyminen on tasapainoista ja ymmärrystä siihen, että kaikki on yhtä. Jos seksuaalisuus on manipuloinnin tai vallan väline, silloin käytät tätä chakraa maskuliinisuudesta käsin.

Sydänchakran feminiinisyys on sitä, että uskallat asettaa itsesi etusijalle ja että ymmärrät sen, että kun sinä voit hyvin, niin myös kaikki ympärilläsi voivat hyvin. Jos sen sijaan asetat itsesi toiseksi ja vain annat itsetäsi ja palvelet muita, käytät tätä chakraa maskuliinisuuden kautta ja epätasapaino elämässäsi on valmis.

Kolmas silmä puolestaan on auki ja intuitiosi virtaa vapaasti silloin, kun se saa toimia feminiiniseltä puolelta. Kun et tunnu saavan mitään viestejä tai koet irrallisuutta itsestäsi ja muista, niin silloin tämä chakra toimii maskuliinisesta voimasta käsin.


Kruunuchakra on molempien valtakuntaa

Tämä chakramme toimii molemmilla tasoilla ja täällä todellinen tasapainottuminen tapahtuu. Kun toimit kaikkien alempien chakrojesi kohdalla sillä tavalla mihin ne on alun perin luotu, niin silloin molemmat järjestelmät toimivat vapaasti ja pääset luomaan elämää, joka kumpuaa todellisesta aitoudestasi esiin.

Liityhän postituslistalleni ja pääset mukaan syvempään ohjaukseen. Tulet saamaan ohjausta ja kanavointeja henkiseen polkuun liittyen noin kerran kuukaudessa. Tervetuloa mukaan!

3 views0 comments

Recent Posts

See All