• Sirpa

Saako olla - parisuhde

Sattuneesta syystä, olen pohtinut tätä paljon. Olen myös ajautunut ryhmiin, joissa tätä pohditaan paljon tai ainakin aiheesta puhutaan paljon. Yhteistä kaikelle on ollut se, että vastauta etsitään itsen ulkopuolelta! Mieitään miksi toinen teki niin kuin teki, miksi käyttäytyi niin kuin käyttäytyi? Sitten tehdään listoja, joissa kerrataan MITÄ TUO TOINEN EI SAA OLLA.

Sanomattakin on selvää, että saat aina sen mihin kiinnität huomiosi. Aina.

Miten voit varmistaa, että saat mitä haluat?

Kiinnittämällä huomiosi siihen mitä haluat. Et voi koskaan muuttaa ketään muuta kuin itseäsi. Jos saat huonoa kohtelua, niin jollakin tasolla sinä itse kohtelet itseäsi huonosti. Siedät jotakin mitä ei tulisi sietää, et uskalla pyytää sitä mitä haluat... syitä on monia, mutta syyllinen katsoo sinua aina peilistä. Voit lähteä pois suhteesta, mutta jos et tee itsesi kanssa mitään, niin samaa saat uudestaan tai sitten päädyt olemaan yksin, koska on helpompaa olla tekemättä mitään ja tyytyä olemaan yksin.


Palaa menneeseen

Ota esiin paperia ja kynä tai puhelimesi äänitystä varten. Aloita ensimmäisestä ihmisestä, jota muistat rakastaneesi. Älä mieti nyt sukupuolta, vaan muistele jokaista ihmistä, jota olet rakastanut.

Sinun on tarpeetonta kirjoittaa tuon ihmisen nimeä ylös, mutta muistele asioita, joita tuossa ihmisessä rakastit. Mieti, mitä hän sai sinut parhaimmillaan tuntemaan, millainen olit hänen seurassaan, mistä nautit eniten?


Jos mieleesi tulee ikäviä asioita tuohon ihmiseen liittyen, niin siirrä huomiosi johonkin muuhun asiaan ja hymyile. Palaa sen jälkeen takaisin listasi pariin. Vaihda henkilöä, jos ikävät asiat edelleen nousevat esiin.

Voit myös tehdä niin, että kirjaat muutaman asian nopeasti, vaihdat seuraavaan henkilöön ja palaat lisäämään asioita myöhemmin, kun niitä päivien mittaan tupsahtaa esiin. Jätä siis tilaa listan kasvattamiselle.

Etsi muistoistasi perheesi, läheisesi, ystäväsi, sukulaisesi, koulukaverit, opettajat, satunnaiset tapaamasi henkilöt ja tietysti KAIKKI menneet parisuhteesi.

Etsi kaikista parisuhteistasi niiden hyvät puolet. Keskity jokaiseen kumppaniisi kunnes löydät jonkun asian, josta pidit hänessä. Keskity VAIN hänen HYVIIN puoliinsa.

Vähemmän hyviin olet jo käyttänyt ihan tarpeeksi aikaa, eikä totta?

Anna listan tekemiselle aikaa, se kannattaa, sillä olet nyt luomassa sitä "oikeaa, kestävää suhdetta"

Mitä teet seuraavaksi?

Seuraavaksi teet listan millainen sinä olet parhaimmillasi ollut parisuhteissasi. Mitä sinä olet tuonut pöytään? Mitä sinä olet antanut? Mitä sinä olet uskaltanut vastaanottaa?


Sitten kirjoita lista millaisen parisuhteen haluat?

Nyt vasta on sen vuoro, että mitä sinä haluat? Millaisen suhteen haluat? Mitä toivot toiselta?


Kirjoita ylös kaikki mitä sinä suhteelta ja kumppanilta haluat. MUISTA, tässä listassa ei saa olla yhtäkään EI sanaa tai KIELTOA.

Sinun on keskityttävä siihen mitä sinä haluat.

Lisää listaasi asioita eri päivinä. Anna sen kasvaa ja muotoutua. Viivaa yli ja lisää asioita tarpeen mukaan. Lisää tunteita, tekoja, asioita, joita haluat tehdä yhdessä tai yksin.

Tarkastele itseäsi verrattuna äsken kirjoittamaasi "tätä haluan parisuhteelta" listaan.


Viimeiseksi vertaa itseäsi toiveisiisi. Kuinka monta kohtaa toteutuu sinun kohdallasi? Oletko sinä sellainen, jota toivot kumppaniltasi? Sinä voit saada vain sen millä taajuudella itse värähtelet, joten miten on, montako kohtaa täytät?

Pidä toiveesi ennallaan ja nosta omaa värähtelyäsi.


Värähtelysi lisääminen tarkoittaa sitä, että työstät itsessäsi asioita, joita olet kirjoittanut listaasi. Sanotaan, että olet kirjoittanut sinne rehellisyys. Kuinka rehellinen olet itse? Keksitkö valkoisia valheita tai jopa mustia valheita? Listasitko iloisuus - kuinka iloinen olet itse? Lisää omaa iloisuuttasi tekemällä iloa tuottavia asioita ja hymyilemällä usein. Tee muutoksia itseesi, vain niin voit muuttaa elämääsi.

Nosta itsesi kohtaamaan hänet. Olette molemmat jo odottaneet toisianne kauan.

Haluatko kuulla lisää myös rahasta ja terveydestä? Kurkkaa tänne.

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule