• Sirpa

Rakkautta on…

Updated: Oct 30, 2019

Kirjoittajalta Sirpa | 11.9.2019


Rakkautta on…

pitää itsestään huolta.


Kun elämässä tapahtuu sellaisia muutoksia, että itsestä huolehtiminen jää vähemmälle, niin tiedätkö mitä siinä samalla myös tapahtuu?

Myös itsesi rakastaminen vähenee.

Ja kun itsesi rakastaminen vähenee, niin silloin hyvinvointisi heikkenee ja heikkenee ja rakastaminen vähenee… näin olet pian kierteessä, josta voi olla hankalaa löytää tietään ulos.


Palaa rakkauteen

Itsesi rakastaminen alkaa kosketuksesta. Milloin olet viimeksi koskettanut itseäsi tietoisesti? Todella ajatuksella ja lempeydellä? Hyväksyvästi.

Helpointa koskettaminen on aloittaa kasvoista. Vaikka et jaksaisi mitään muuta, niin kosketa itseäsi kasvoihin. Vaikka vain yhden sipaisun verran, mutta tee tuo sipaisu tietoisena siitä mitä teet.

Koskettamalla olet läsnä itsellesi ja olosi kohenee. Usko vain, tiedän mistä puhun.

Sitten jonakin päivänä huomaat, että kosketuksesi on tietoisempi kuin aiemmin, voit paremmin, olosi kohenee ja uusia ideoita pääsee syntymään ja ehkä jopa toteutumaan.


Rakkauden jano

Jokainen meistä janoaa rakkautta. Moni muuttaa elämäänsä rakkauden takia, moni särkee sydämensä rakkauden takia. Koskaan et voi olla varma, että rakkautesi on pysyvää, vai voitko?

Aina silloin, kun ammennat rakkautta itsesi ulkopuolelta, tulet sen jossain vaiheessa menettämään. Aina.

Aina, kun etsit rakkautta täyttämään tyhjiön sisälläsi, palaat lopulta tyhjiöön takaisin. Aina.

Aina, kun tunnet itsesi kokonaiseksi vain toisen kanssa, niin jossain kohdassa palaat alkutilaan. Aina.

Sillä vain sinä itse voit sammuttaa sen janon, joka sinussa on!

Sinun on löydettävä keinot, joilla herätät sisäisen rakkautesi ja silloin etsit toista jakamaan kaiken sen kaiken hyvän, joka sinussa jo on, etkä etsi toista luomaan rakkautta sinun sisällesi.


Uskalla rakastaa itseäsi ja näyttää se koko maailmalle

Kuinka sinä voit odottaa, että maailma ympärilläsi antaisi sinulle jotain mitä sinä itse et ole valmis itsellesi antamaan? Kun sinä annat rakkautta ja huolenpitoa itsellesi, niin sitä sinä silloin saat myös maailmalta itsellesi. Silloin sinä voit auttaa myös muita pyyteettömästi ja lisää rakkautta ja runsautta tulee luoksesi.

Jos vain annat itsestäsi muille ja jätät itsesi huomiotta, niin silloin maailma luo eteesi tilanteita, joissa jäät edelleen toiselle sijalle, kaikkien elämässä. Lopulta ehkä katkeroidut, sillä vaikka antaisit muille kuinka paljon tahansa aikaasi ja auttaisit muita kuinka paljon hyvänsä, niin sinut muistetaan vain silloin, kun sinulta kaivataan apua.

Ryhdy antamaan rakkautta itsellesi jo tänään. Aloita itsestäsi huolehtiminen jo tänään.


Kosketuksen ja läsnäolon voima

Usein, kun sanon asiakkailleni, että miten voisit hemmotella itseäsi, saan usein vastauksen, no voisin mennä hierontaan tai energiahoitoon tai… lähes aina se on kuitenkin jotakin joka tulee jonkun muun antamana. Ja kaikelle sillekin on paikkansa, ehdottomasti. Mutta jotta voit vastaanottaa avun mistä tahansa hoidosta itsellesi, on sinun löydettävä myös tie itsestäsi itseesi.

Me kaikki kaipaamme kosketusta ja läheisyyttä. Läpi elämämme.

Mutta jos seuraamme vauvoja, niin todella pian ne ryhtyvät suullaan ja käsillään tutkimaan omaa itseään ja kehoaan. Vauvat koskettavat itseään ja näin vahvistavat rakkautta itseään kohtaan.

Koska viimeksi kosketit itseäsi kasvoihin tietoisena siitä mitä teet?

Onko aamuinen kasvojenpesu vain pakollinen hetki, että saat rähmät pois silmistä vai onko se sinulle mahdollisuus aloittaa päiväsi rakastamalla itseäsi?


Rakkaus muuttaa kaiken

Kovien kipujeni ja liikkumattomuuden keskellä, minulle aamuinen kasvojen pesu oli pitkään vain pakko. Se oli myös valitettavasti sellainen asia, jonka saatoin helposti jättää väliin. Enhän ollut mihinkään menossa, koska en kyennyt, niin miksi olisin pessyt naamani?

Peseydyinkö siis toisten takia? Ilmeisesti. Miten surullista, ajattelin.

Kun hieman pohdin asiaa lisää, ymmärsin kosketuksen ja itseni rakastamisen yhteyden.

Ja minä aloitin kasvoista. Ryhdyin pesemään kasvoni joka päivä.

Lopulta näin mitä olin tehnyt itselleni aiemmalla välinpitämättömyydelläni ja hankin kunnolliset tuotteet itseni hoitamiseen. Tuotteet toki olivat tuttuja ennestään ja tiesin niiden olevan hyviä, mutta en vain ollut käyttänyt niitä aikoihin.

Kun ihoni parani, niin kosketuksestani tuli päivä päivältä tietoisempaa ja läsnäolevampaa. Rakastavampaa.

Ja samalla, kun rakkaus itseäni kohtaan lisääntyi, niin samalla myös kipuni vähenivät ja kalevalainen jäsenkorjaus , jota ongelmani hoitamiseen käytän, alkoi auttaa paremmin kuin mitä se siihen mennessä vielä koskaan oli auttanut.

Miten olisin voinut sallia itselleni parantumisen, koska en rakastanut itseäni? Odotin apua ulkopuolelta, mutta ulkoinen apu pääsee täysillä avuksemme vasta silloin, kun rakastamme itsemme niin paljon, että voimme tuon avun vastaanottaa.


Rakastu itseesi uudelleen

Et koskaan voi rakastaa itseäsi liikaa! Sillä rakkaus ei ole itsekkyyttä tai muiden huomioimattomuutta, se ei ole itsesi alentamista eikä itsesi huomiotta jättämistä.

Rakkaus on vapaata, iloista ja sallivaa.

Silitä itseäsi tänään poskesta ja sano itsellesi: ” olen hyvä ja rakastettu juuri tässä ja nyt”


Kurkistapa täältä vielä millainen hyvinvointimatka on tarjolla kesälle 2020

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Upeaa ja lumottua vuotta 2020 sinulle! Energiat ovat selvästi muuttuneet ja on helpompi hengittää, ainakin minusta tuntuu siltä. Olemme siirtyneet valon aikaan ja myös se tulee osaltaan ravistelemaan

Pohjustin tätä aihetta jo sisäpiiriläisilleni, mutta haluan jakaa nämä pohdintani myös teille muille luettavaksi. Olen ollut Maria Kivistön maalausohjauksessa ja sain häneltä tehtäväksi maalata kaksi