• Sirpa

Rakas raha

Updated: Oct 30, 2019

Kirjoittajalta Sirpa | 9.4.2019


Maailmassamme raha on saanut kannettavakseen paljon uskomuksia, käsitteitä ja mielipiteitä. Se on joko hyvää tai pahaa. Sillä voi tehdä hyvää tai pahaa, se tekee sinusta hyvän tai pahan.

Pikku raha parka.


Mutta rahakin on energiaa ja energia ei koskaan ole hyvää tai pahaa.


Se vain on -energiaa.


Energia reagoi aina siihen energiaan, joka meistä itsestämme huokuu. Kutsumme luoksemme asioita, ihmisiä ja tapahtumia, jotka reagoivat omaan energiaamme. Niin sanotusti saamme aina sitä mitä tilaamme, olimmepa sitten tietoisia tuosta tilauksestamme tai emme.


Kun pelkäämme jotakin, kutsuu tuo pelkoenergia lisää vastaavia asioita elämäämme. Kun iloitsemme jostakin, kutsuu tuo iloenergia luoksemme lisää meille iloa tuottavia asioita.

Minun suhteeni rahaan oli pitkään haasteellinen. Ahkerasti tarkistin uskomuksiani rahaan, poistin kotoa mukaani ottamia käsityksiä rahaan liittyen, yritin pienentää pelkoni rahan riittävyydestä ja vain hoin itselleni, että kaikki kyllä järjestyy. Kaikesta tästä huolimatta löysin itseni kerta toisensa jälkeen tilanteesta, joka aiheutti minulle ahdistusta ja kärsimystä.


Minua auttoi silloin aikoinaan erään ohjaajan ohje. Olin taas kertaalleen tilanteessa, jossa rahani eivät riittäneet oikein elämiseenkään ja olin kierteessä, jossa pelkoni kutsuivat luokseni lisää hankaluuksia ja rahan menoa.


Tuo ohjaaja käski minun ottaa 5€ setelin (minulla ei todellakaan olisi ollut varaa laittaa edes tuota 5e sivuun) ja katsella sitä joka päivä niin kauan, että saatoin tuntea rakkautta tuota seteliä kohtaan.

Minun tehtäväni oli katsoa tuota rahaa, niin kauan että saatoin iloita sen näkemisestä ja luottaa siihen. Katsoa sitä niin kauan, että rakastin sitä.


Minulla tuon luottamuksen ja rakkauden saavuttaminen vei kolme kuukautta.

Kun olin saavuttanut tuon tilan, niin sitten hän käski minua laittamaan tuon setelin lompakkooni ja olla KOSKAAN käyttämättä sitä. Kun minulle jatkossa tulisi hetki, jolloin epäilisin rahojeni riittävyyttä, niin silloin ottaisin tuon setelin esiin, Katsoisin sitä samalla rakkaudella ja luottamuksella kuin aikaisemmin ja pääsisin takaisin virtaukseen.


Ja niin on käynyt, joka ikinen kerta sen jälkeen. Olen uskaltanut tehdä unelmiani tukevia valintoja vaihtaa asuntoa niin usein, että vihdoin tunnen olevani kotona. Olen uskaltanut toteuttaa matkoja, joista olen vain uneksinut. Olen toteuttanut muitakin unelmiani. Olen pystynyt antamaan rahaa hyväntekeväisyyteen. Olen sinut rahan kanssa.


Minulle raha merkitsee rakkautta.


Millainen suhde sinulla on rahaan?

1 view0 comments

Recent Posts

See All