• Sirpa

Onko sinullakin onnistumisen pelko?

Muutoksen viimeisellä portaalla tulet kohtaamaan vielä viimeiset pelkosi, itsetuntoasi rajoittavat uskomukset ja sen epävarmuuden, joka on onnistuneen muutoksen edessä.


Epäonnistuminen ei enää pelota, siitä on helppo selvitä, koska se on tapahtunut niin useasti jo, että tiedät selviäväsi.


Nyt eteesi tuodaankin onnistumisen pelko, joka onkin edellistä salakavalampi pelko. Jos huomaat todellakin pysyvän paikallasi elämässäsi, et etene, vaikka kuinka toivot, niin otapa tarkasteluun onnistuminen.


Mikä onnistumisessa pelottaa eniten?


Jos huomaat vielä ajattelevasi että en minä ansaitse hyvää, en ole tarpeeksi arvokas saamaan asioita itselleni, minä pärjään kyllä vähemmälläkin... niin nämä ovat hyviä esimerkkejä onnistumisen pelosta.

Asetatko itsellesi liian pienet tai aivan liian suuret tavoitteet? Nämä molemmat ovat merkkejä onnistumisen pelosta. Liian pieni tavoite kertoo juuri tuosta edellisestä eli et ole omasta mielestäsi tarpeeksi arvokas saamaan hyvä. Liian suuri tavoite puolestaan ikään kuin antaa sinulle jo valmiiksi luvan epäonnistua.


Palaa siis tässä kohtaa muutospostausten ensimmäiseen kohtaan ja tarkista millaisen tavoitteen olet asettanut. Muuta sitä tarvittaessa, tarkista askeleet ja se oletko tosiaan ottanut niitä?

Usein onnistumisen pelkoon nimittäin liittyy myös se, että olet kyllä asettanut tavoitteen ja määritellyt askeleet, mutta olet jättänyt askeleet ottamatta. Olet luovuttanut ennen aikojasi.


Aseta siis alkuun tarpeeksi pieniä tavoitteita, niitä välitavoitteita, jotka kykenet saavuttamaan. Taustalla saa toki olla suurempi tavoite ja kannattaakin olla, mutta sinun on päästävä harjoittelemaan ONNISTUMISTA. Sillä jokainen onnistunut tavoite vie sinut lähemmäs suurta onnistumista ja sitä elämää, joka sinulle on tarkoitettu.


Samalla, kun otat askeleita eteenpäin, niin pohdi mikä onnistumisessa pelottaa?

Millaisia uskomuksia sinulla on ihmisistä, jotka ovat onnistuneet? Ole rehellinen.

Miten uskot muiden kohtelevan niitä, jotka ovat onnistuneet elämässään? Tarkkaile.


Jokainen ansaitsee onnistua! Myös sinä!


Kaipaatko apua omien esteidesi selvittämisessä. Minä osaan auttaa sinua!


24 views0 comments

Recent Posts

See All