• Sirpa

Muutos jatkukoon

Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos...

Paitsi silloin, kun todella haluat saada muutoksen aikaiseksi.

Muutos nostaa aina esiin pelkoja, menneitä, jo kaukan sitten unohdetuiksi luulemiamme muistoja, epävarmuutta. Tällöin saatamme ajatella, että haluamallamme muutoksella ei lopulta ole sittenkään niin väliä ja moni jättää leikin kesken hyvin alkuvaiheessa.


Toki muutos ja sen suunnittelu tuo mukanaan myös kutkuttavaa iloa uudesta, luovia suunnitelmia ja onnistumisen iloa.


Tarvitaan kuitenkin vielä aimo annos kärsivällisyyttä ja päättäväisyyttä ennen kuin voit sanoa itsellesi "tehtävä suoritettu!"


Olet siis määrittänyt mihin haluat päätyä, kartoittanut kompastuskivesi ja suunnitellut askeleesi. Olet tiukasti päättänyt saavuttaa haluamasi ja luvannut kannustaa itseäsi koko matkan ajan. Palkkiokin jo häämöttää näköpiirissä. Tarkistahan vielä, että palkkio on erityisen haluttava sinun silmissäsi.


Vielä on kuitenkin kaksi askelmaa jäljellä.


Nyt sinun on aika päästää irti tarkoista suunnitelmistasi ja pitää päämääräsi tähtäimessä, mutta antaa tuon kuvan sumentua hieman.


Miksikö?


Siksi, että voisi tapahtua jotain vielä parempaa kuin mitä olet osannut edes kuvitella!


Nyt on tuon kuuluisan hypyn tuntemattomaan aika.


Nyt sinun on uskallettava päästää irti ohjauspyörästä ja luottaa!

Tämä ei tarkoita sitä, että nyt voit jäädä lepäilemään laakereillasi ja odottaa, että ihmeitä tipahtelee syliisi, vaikka et itse tekisi yhtään mitään.

Ehei, jatkat suunnittelemiesi askelten ottamista ja annat päämäärän häämöttää mielessäsi. Mutta olet samalla myös äärimmäisen tarkkaavainen kaikelle ympärilläsi tapahtuvalle.

Sillä nyt sinulle tarjotaan myös niitä ihmeitä, palkkioksi siitä, että olet ollut päättäväinen, ottanut kaikki tarvittavat askeleet ja pitänyt päämääräsi mielessäsi.


Ole siis nyt valmis vastaanottaamaan niitä ihmeitä, vaikka ne näyttäisivät vievän sinut eri suuntaan kuin mitä olet suunnitellut.

Jos eteesi tuotu asia tuottaa sinulle iloa, niin uskalla tarttua siihen.

Uskalla myös jättää tarttumatta, jos asia ei tuota sinulle iloa.

Iloa tuottavat asiat saattavat tarkoittaa ja usein tarkoittavatkin oman mukavuusalueesi ulkopuolelle astumista ja kenties hieman lisää työltä maistuvaa tekemistä, mutta jos pohjalla kuplii ilo, niin tiedät, että sitä polkua sinun kannattaa seurata!


Seuraa siis iloa!


23 views0 comments

Recent Posts

See All