• Sirpa

Miten saat aikaan muutoksen?

Mottoni on pitkään ollut:" Kaikki elämässäsi on seurausta tekemistäsi valinnoista, kun haluat muutosta, valitse toisin!"

Helppoa, eikös vain?


Periaatteessa kyllä. On kuitenkin muutamia perusasioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon siinä vaiheessa, kun ryhdyt tekemään tietoisia valintoja elämäsi suhteen.


Sinulla on alkuun kaksi vaihtoehtoa, joista valita miten elämäsi tästä eteenpäin sujuu.


1) Seuraat täydellisesti sydäntäsi ja annat sen kaiken aikaa valita puolestasi ja tottelet sitä kyseenalaistamatta ja kapinoimatta. Edellyttäa sydämen kuuntelemisen taitoa ja ehdotonta luottamusta.


2) Ryhdyt tekemään tietoisia valintoja, jotka selkeyttävät ja helpottavat elämääsi. Ne tuovat elämääsi iloa ja keveyttä ja lopulta ohjaavat sinut kuulemaan sydämesi ohjausta.


Aion nyt muutaman postauksen ajan kertoa sinulle tuosta vaihtoehdosta kaksi ja käydään tuo vaihtoehto yksi läpi sitten myöhemmin. Odottelen itsekin siihen vielä muutamaa oivallusta...


 

Tietoisen valitsemisen askeleet:

1) Määritä mitä haluat muuttaa ja miksi?

2)Tarkkaile itseäsi ja valitse itsellesi sopivat askeleet ja etenemisvauhti.

3) Ole itsellesi lempeä, mutta pidä huolta itsekurista ja päättäväisyydestä!

4) Uskalla kohdat itseesi piilottamasi asiat silmästä silmään.

5) Salli itsellesi hyvää, salli muutoksen tapahtua, vaikket tiedä mihin se sinut johtaa.


Ihan alkuun sinun on pidettävä mielessä, että onnistunut muutos vaatii aina rakkauden mukana oloa. Muutoksen alullepanevan voiman tulee olla rakkaus itseäsi kohtaan!

Valitettavan usein muutostarpeet lähtevät siitä, että halutaan päästä pois ikävästä tilanteesta, ahdistavasta työpaikasta ja itseinhosta, kun katsoo peiliin. Näissä kannustimena ei ole rakkaus itseen vaan inho tai pelko.


On aivan eri asia haluatko aloittaa liikunnan siksi, että sinua inhottaa kuinka saamaton olet vai siksi, että olet aivan liian vähän ulkoilmassa ja haluat tarjota itsellesi hetken luonnon äärellä.

On aivan eri asia haluatko pudottaa kiloja siksi, että sinua pelottaa, koska verenpaineesi on noussut ja hengittäminen alkaa olla hankalaa vai siksi, että rakastat itseäsi niin paljon, että haluat voida paremmin.


Muista myös, että kun haluat muutosta, niin sinun ei tarvitse siinä vaiheessa tietää miten asia voi muuttua, sinun tulee vain valita muutos!


Askel 1.

Pohdi siis tarkasti miten asetat päämääräsi ja muista myös kirjoitta itsellesi miksi valitset tuon muutoksen itsellesi. Näin muodostetut päämäärät sitouttavat sinut tehokkaammin ja todennäköisyys päästä päämäärääsi on parempi.

Esimerkki:

Olet työssä, jossa et enää viihdy. Et koe saavasi tai antavasi työssäsi mitään ja tunnet olevasi väsynyt kaiken aikaa. Viikonloput menevät toipumiseen ja uuden työviikon alkua peläten.

Ensimmäiseksi sinun tulee miettiä, että oletko valmis muutokseen, siitä huolimatta, että tilanne alkaa olla kestämätön? Sillä, jos valitset aiheeksesi muutoksen, jota koskaan et aio tehdä, niin silloin olet käyttänyt aikasi aivan turhaan pohtimiseen.

Oletetaan nyt, että valitset muutoksen. Haluat itsellesi paremmin sopivan työtehtävän tai uuden työpaikan.

Nyt vastaat kysymykseen MIKSI? Miksi haluat uuden työpaikan? Mikään edellämainituista syistä ei ole riittävä, vaikka sinusta varmasti siltä tuntuukin.


Valitset uuden työn siksi, että haluat tuntea innostusta tekemääsi työtä kohtaan, siksi, että haluat kokea iloa ja yhteenkuuluvuutta työyhteisössäsi, siksi, että haluat saada olla luova ja toteuttaa itseäsi. Mieti mikä saa sinut syttymään ja innostumaan ja siitä tulee sinun miksi.


Kirjoita itsellesi ylös "ohjeet" uuden työn löytämiseen esim. Valitsen itselleni työn, joka tuo minulle innostusta ja jossa saan hyödyntää luovuuttani.


Aivan samoin toimi minkä tahansa asian kanssa, johon haluat muutosta.

Määrittele asia mihin haluat muutoksen.

Kirjoita ylös millaisessa tilanteessa olet nyt ja miten tuo asia tällä hetkellä vaikuttaa elämääsi.

Kysy itseltäsi MIKSI haluat muutosta?

Kirjoitat ylös inspiroiva ja kannustava päämäärä itsellesi.


Seuraavassa postauksessa saat neuvoja seuraavan askeleen ottamiseen.21 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule