• Sirpa

Mitä kehosi kertoo?

Kirjoittajalta Sirpa | 22.5.2019


Kuka saa päättää elämässäsi?

Kenen kanssa kiistelet eniten? Kuka on se, joka pitää sinut valveilla yöllä ja saa pääsi pyörälle?

Mieli.

Mieli ei kuitenkaan ole se, jonka tulisi päättää elämässäsi yhtään mistään.

Kenelle päätäntävalta sitten kuuluu?

Keho on se, jolta meidän tulisi kysyä kaikki ne kysymykset, jotka kysymme mieleltämme. Keho ei koskaan kiistele kanssasi, se vastaa ainoastaan KYLLÄ tai EI.

Voit aina luottaa keholtasi saamaasi viestiin täydellisesti! Se vaatii sinulta kuitenkin harjoittelua, että uskallat luottaa kehosi viesteihin.

Mutta kun luotat ja teet niin kuin keho sanoo, niin tulet huomaamaan, että elämästäsi tulee paljon helpompaa ja mitä enemmän tottelet kehoasi sitä suurempi on luottamus välillänne ja sitä isompia asioita uskallat siltä kysyä ja huomata, että kehoa kannattaa kuunnella.


Miten sinun kehosi kertoo kyllä ja miten ei?

Aivan ensimmäiseksi sinun on nyt selvitettävä tavat, joilla keho kertoo sinulle nuo kyllä ja ei sanat. Yksinkertaisesti voit kysyä keholtasi ”kuinka kerrot kyllä? Entä kuinka kerrot EI? ” ja sitten tarkastelet kehosi tuntemuksia hyvin syvällisesti. Postituslistallani kerron tästä enemmän. Tule mukaan.


Keho uusiutuu jatkuvasti solutasolla

Tieteellinen tosiasia on, että koko keho uusiutuu jatkuvasti. Keho kykenee uudistamaan itseään valtavasti ja solutasolla koko kehomme on täysin uusiutunut kahdessa vuodessa.

Osa suolistosta uusiutuu 5 päivässä ja loputkin siitä 21 päivän aikana.

Iho uusii itsensä kuukaudessa ja DNA uusiutuu joka toinen kuukausi.

Maksa kykenee uusimaan itsensä 6 viikossa.

Keho kykenee rakentamaan täysin uuden luuston 3 kuukaudessa ja veri uusii 4 kuukaudessa.

Aivomme ovat uudistaneet itsensä vuodessa!

Viimeisimpien tutkimusten mukaan myös hermostomme kykenee uusiutumaan, joskin sen uusiutumisnopeus on niin hidas, että siksi sitä ei ole aiemmin pystytty huomaamaan.

Mutta meissä ei siis ole yhtäkään osaa, joka ei voisi uusiutua solutasolla.

Tämä kaikki tapahtuu aina uudelleen ja uudelleen ja uudelleen…

Miksi siis vanhenet, menetät nuorekkuuttasi ja sairastelet?

Koska et ole tottunut keskustelemaan kehosi kanssa etkä aina ymmärrä mitä kehosi sinulle viestii tai jos ymmärrätkin, niin kuinka usein tottelet sitä? Kehosi keskustelee kanssasi päivittäin sadoilla eri tavoilla, mutta kuunteletko sinä sitä? Myös mielellämme on valtava voima ja omat uskomuksemme ja pinttyneet käyttäytymistapamme pitävät meidät vanhenemisen ja sairastelun tilassa.


Kenties kuuntelet kehoasi, mutta totteletko?

Usein tiedämme vallan mainiosti mitä kehomme haluaisi syödä, mutta silti syömme aivan samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Tunnemme, että kehomme kaipaa liikuntaa, mutta silti ajattelemme, että pitkän työpäivän jälkeen olemme ennemmin ansainneet vajota sohvan syövereihin tuijottamaan apaattisena televisiota.

Huomaamme kaipaavamme unta, mutta olemme uskotelleet itsellemme, että olemme iltavirkkuja ja siksi sinnittelemme hereillä, vaikka koko kehomme huutaa unta.


Mitä hyötyä sinulle on kehosi tottelemisesta?

Mitä useammin tottelet kehoasi, sitä nopeammin pääset toimimaan mielesi rauhoittamiseksi ja tasapainoiseen tilaan saattamiseksi.

Mielen harjoitteista tärkeimmät ovat vanhentuneiden uskomusten ravisteleminen, rakenteiden tarkisteleminen ja korjaaminen sekä vanhojen käyttäytymismallien kyseenalaistaminen ja uudelleen ohjelmointi.

Miksi kehon kuunteleminen rauhoittaa mielesi?

Koska silloin mieli saa päästää irti aika suuresta osasta asioita, joita se kenties tällä hetkellä joutuu päättämään elämässäsi esim.mitä syöt, mitä ruokaa perheelle, moneltako pitää lähteä ajamaan, jotta ehdin ajoissa sinne ja sinne…

Nämä kaikki ovat asioita, jotka kuuluvat keholle. Anna siis kehon päättää niistä asioista, jotka sille kuuluvat ja vapauta mielesi ratkomaan uusia asioita.


Rauhallinen mieli on ystäväsi

Kun mieli on rauhallinen, se vapautuu etsimään uusia luovia ratkaisuja ongelmiisi, se ehdottaa asioita, jotka eivät ole tulleet mieleesikään ja antaa sydämen tehdä sille kuuluvan tehtävän eli päättää mikä ehdotuksista tulee valituksi tai pitääkö vielä etsiä lisää ratkaisuja ja mahdollisuuksia.

Tärkein asia siinä, että voit alkaa noudattaa sydämesi toiveita ja ohjausta on se, että sinun tulee täydellisesti päästää irti kontrollista!

Vaikein tehtävä on päästää irti halustasi saada asiat menemään toiveidesi mukaisesti ja se, ettet puutu keskeneräisiin asioihin millään tavalla ja silti kuitenkin olet valppaana ja valmiina toimimaan heti, kun sydämeltäsi tulee pieninkin vihje seuraavasta askeleesta.

Seuraavassa postauksessa juttelen lisää kehon viestintätavoista.

Tulehan mukaan lähipiiriini ja liity postituslistalleni. Saat minulta kehoon, mieleen ja tunteisiin liittyviä viestejä kerran kuussa.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule