• Sirpa

Mieli ja ruoka

Kirjoittajalta Sirpa | 10.10.2019


Ruoka on palkinto, lohdutus, ystävä ilon hetkellä ja kumppani surussa.

Monesti kuulen ihmisten sanovan: no, tiedän, että minun ei tulisi syödä tätä, mutta kun minun tekee mieli syödä sitä.


Olen pitkään sanonut, että voi syödä mitä tahansa, kunhan uskoo, että voi syödä mitä tahansa. Silloin mikään ei vaikuta sinuun, vaan kaikki on hyväksi kehollesi, mielellesi ja sielullesi.

Mutta silloin, kun syöt täyttääksesi vain vatsasi tai lohduttaaksesi itseäsi tai palkitaksesi itsesi rankan työpäivän päätteeksi, et enää syö siitä uskosta, että voit syödä mitä vain vaan syöt täyttääksesi jonkun tarpeen itsessäsi.


Mitäpä, jos ensikerran pysähtyisit hetkeksi ennen kuin täytät tuon tarpeen.

Kysy itseltäsi miksi tunnen tarvetta palkita itseni? Miksi tarvitsen palkinnon siitä, että käyn työssä? Onko työ minulle hyväksi, jos tarvitsen palkinnon sen suorittamisesta?

Tai kysy miksi tarvitset lohdutusta suklaan, pullan tai muiden herkkujen muodossa? Oletko yksinäinen?


Tai miksi nälän yllättäessä syydät suuhusi mitä tahansa sen sijaan, että valmistaisit jonkin nopea ruuan itsellesi? Nälän sietäminen tai sen nopea tyydyttäminen kertoo jotakin perusturvallisuudestasi ja elämäsi peruspilareista.


Kaikki elämässäsi tapahtuva on sinulle suoraa tietoa itsestäsi ja siitä mitä kehosi, mielesi ja sielusi kaipaa.


Käytä edes hetki siihen, että kuuntelet ja mietit mitä kuulemasi kertoo sinulle.

Kaipaat lohdutusta ruuasta - silloin mielesi uskoo, että jokin asia on huonosti ja houkuttelee sinua pääsemään eroon tuosta häiritsevästä tunteesta ruuan avulla.


Kuitenkin tuon tunteen kohtaaminen veisi asian kokonaan pois päiväjärjestyksestä.

Haluat pikaruokaa - silloin kehossasi on jotakin jäänyt huomioimatta. Kipu tai piilevä sairaus? Tai mielesi pohtii rahojen riittävyyttä tai elämäsi pohjan tukevuutta.


Yleistyksiähän nämä ovat, mutta kun seuraavan kerran haluat jotakin ruokaa tai herkkua, niin pysähdy hetkeksi ja mieti, että miksi?

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos... Paitsi silloin, kun todella haluat saada muutoksen aikaiseksi. Muutos nostaa aina esiin pelkoja, menneitä, jo kaukan sitten unohdetuiksi luulemiamme muistoja,

Viimeksi valitsit sen asian, johon haluat muutoksen. Nyt lähdemme ottamaan seuraavaa askelta. Sinulla on itsestäsi tietoa aivan valtavasti. Mikä on sinun tapasi toimia? Teetkö mieluummin asiat viimeti