• Sirpa

Luo elämääsi tunteella

Kirjoittajalta Sirpa | 14.8.2019


Tunteiden ja tuntemusten erottaminen

Sydäntietoisuudessa eläminen vaatii sen, että osaat erottaa toisistaan tunteet ja tuntemukset.

Tuntemukset ovat kehon ja/tai mielen reaktioita asioihin ja tapahtumiin eikä niitä pidä sekoittaa aitoihin tunteisiin missään vaiheessa!

Jokin asia liikuttaa sinua, saa sinut surulliseksi, iloiseksi, rakastuneeksi, ärtyneeksi… nämä ovat tunteita. Tunne on aina kokonaisvaltainen etkä pysty kunnolla erittelemään missä se tuntuu.


Aiempien tapahtumien jättämät tunnejäljet

Silloin kun tunne osuu johonkin aiempaan tunnejälkeen, samaan sarjaan kuin aiemmat, johonkin menneisyyden asiaan, jota et tuolloin ole kyennyt kohtaamaan tasapainoisesti, niin silloin pystyt tunnistamaan sen kehossasi tuntemuksena ja silloin sinulla on mahdollisuus poistaa se (jos se on sellainen, jonka haluat poistaa)

Myös mieli pystyy oivallisesti matkimaan tunteita, mutta mieli pystyy tuottamaan ainoastaan tuntemuksia, kuten kehokin. Esim. se että jokin ei huvita, väsyttää, ei saa aikaiseksi… eivät ole tunteita vaan tuntemuksia!

Huomioi myös, että kehon väsymys on erilainen ja eri asia kuin mielesi esiintuoma ja muovaama väsymys.


Tunne on kokonaisvaltainen, mutta tuntemus ei

Tuntemuksille on siis ominaista se, että ne eivät ole kokonaisvaltaisia. Ne tuntuvat jossakin kohtaa kehossa tai mielessä, pystyt aika tarkasti jopa kertomaan missä ne ovat tai eivät ole.

Tunteet ovat kaikkialla, pääosin jopa itsesi ulkopuolella. Tunteet voivat toki aiheuttaa myös tuntemuksia silloin, kun ne osuvat johonkin olemassa olevaan ja siksi onkin tärkeää, että alat tarkkailla mitkä ovat tunteita ja mitkä tuntemuksia.

Luot elämässäsi kaiken ja kaikki mitä siinä on tällä hetkellä, on sinun siihen luomaasi! Jotkin asioista olet luonut tietoisesti ja osan tiedostamattasi, mutta kaikki on omaa luomustasi.


Tiedostamaton luominen

Tiedostamaton luominen tapahtuu esim. käsittelemättömien tunteiden kautta. Nämä tunteet toimivat kehossasi ikään kuin majakan tavoin. Tämä tiedostamattoman luomisen majakka välkkyy omalla taajuudellaan, se loistaa valoaan ja kutsuu luoksesi tapahtumia, asioita tai ihmisiä, jotka auttaisivat sinua näkemään tuon sisääsi jumiin jääneen tunteen.

Jos onnistut siinä hetkessä selvittämään tuon tunteen, tuo majakka lakkaa toimimasta ja näin kutsumasta luokseen eri asioita.


Sisäinen majakka välkkyy apunasi

Jos tämän hetken asiakaan ei saa tuota alkuperäistä tunnetta nousemaan esiin tai et salli sen nousta, niin majakkasi jatkaa toimintaansa. Se kutsuu yhä uusia ja uusia tapahtumia, ihmisiä ja asioita luoksesi, jotta saisit tuon alkuperäisen tunteen käsiteltyä. Nämä asiat eivät ole suoraan verrattavissa tuohon alkuperäiseen tapahtumaan, mutta ne kuuluvat samaan tunneperheeseen ja yrittävät sitä kautta saada tuon alkuperäisen tunteen käsiteltäväksi.

Alkuperäisiin tunteisiin on myös helpompi päästä kiinni tässä hetkessä kuin menneisyyttä tutkimalla ja siihen takertumalla. Tuo alkuperäinen tunne voi olla jäänne vaikka ajalta, jolloin olemme olleet vauvoja, eikä nykyisellä aikuisen mielellä ole mitään mahdollisuutta ymmärtää tai kokea mitä silloin olemme kokeneet.


Ongelma on lahja

Kun selvitämme sen tunteen joka tässä hetkessä on tullut eteemme, niin samalla puramme tuota samaa tunneperhettä, joskus jopa ihan pohjaan saakka. Jos alkuperäisen tunteen ja tämän hetken väliin on jo ehtinyt kasaantua valtava keko asioita, niin silloin saatat tarvita muutaman kerran, jotta pääset ihan pohjalle saakka tutkimaan tuota tunnejäämää.

Joskus tunteita saattaa olla käsittelemättä valtavat määrät ja silloin voi aika ajoin tuntua siltä, että majakkasi ympärillä on ruuhkaa ja se voi tuntua todella ahdistavalta. Nämä tilanteet saattavat aiheuttaa stressiä, ahdistusta, masennusta ja muita mielen järkkymiseen vaikuttavia asioita. Silloin saatat tarvita apua tämän suman purkamiseen, jotta se sujuu jouhevasti ja helposti.

Tunnejäämien purkaminen

Jos haluat purkaa sumaasi yksin, niin silloin vain päätät mistä aloitat ja alat purkaa majakkarantaan ajautuneiden laivojen lasteja yksi kerrallaan. Järjestelmällisesti, rauhallisesti ja päättäväisesti. Ei ole väliä mistä ”laivasta” aloitat, tosin viimeisin on yleensä se suurin ja sen selvittämisen myötä saatat huomata, että moni muukin lasti selvittyi siinä samalla ja pääset helpommalla.

On myös erittäin hankalaa päästä käsiksi muiden laivojen alle hautautuneisiin tunteisiin, siksi on helpompaa aloittaa juuri siitä mikä on lähinnä ja helpoimmin ja äänekkäimmin esillä.


Tietoinen luominen

Tietoisessa luomisessa hyödynnät tunteita myös, sillä luominen tapahtuu aina tunteiden kautta! Nyt vain tietoisesti valitset mitä haluat. Millaisen elämän haluat, millaisen työn haluat, millaisen puolison haluat, millaisen auton haluat…


Sinun ei tarvitse tietää mitä haluat, vaan millaisia tunteita haluat kokea

Monet sanovat:” mutta kun en minä tiedä mitä minä haluan.” Kyllä sinä tiedät.

Osaat mainiosti määritellä mitä haluat tuntea, sillä vain siitä on kyse silloin, kun alat luoda elämääsi. Valitset mitä haluat tuntea ja maailmankaikkeus järjestää loput.

Sinulle jää tehtäväksi olla avoin ja tarkkaavainen ja tarttua niihin eteesi tuleviin tarjouksiin ja tilaisuuksiin, jotka vastaavat haluamiasi tunteita.


Ota vastuu omista tunteistasi.

Ota aikaa tutkiaksesi niitä laivoja, jotka ovat ajautuneet ”Käsittelemättömien tunteiden majakalle”. Pyydä mieltäsi apuun tässä. Lähetä se tutkimaan näitä laivoja ja etsimään sieltä sen laivan, joka purkaa samalla suurimman osan muistakin ja sitten tuomaan sen sinulle käsittelyyn.


Valitse tunteesi

Aamuisin valitse miltä haluat edessäsi olevan päivän tuntuvan sinusta.

Kun olet ostoksilla, valitse ne tunteet, joita haluat kokea ruokaa laittaessasi ja sitä syödessäsi, valitse ne tunteet, jotka haluat havaita, kun puet uudet vaatteet päällesi.

Kun harkitset uutta työpaikkaa, valitse mitä haluat tuntea siellä uudessa paikassa.

Elämässä on kyse juuri tästä, siitä että valitset, millaisia tunteita haluat kokea.

Nopeimmin elämäsi muovaaminen ja uudistaminen tapahtuu silloin, kun kykenet oikeasti tuntemaan nuo haluamasi tunteet etkä pelkästään sano sanoja, jotka kuvaavat noita tunteita.


Liityhän postituslistalleni jo tänään, niin saat kuulla lisää tunteilla luomisesta. Liittymislomakkeen löydät sivujeni alalaidasta. Tervetuloa mukaan!

3 views0 comments

Recent Posts

See All