• Sirpa

Kenen saappaissa astelet?

Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet. Tuttu sanonta eikö totta?

Olen tästä puhunut jo sisäpiiriviesteissäni, mutta tänään sain siitä vielä lisää oivalluksia.


Minusta tuon sanonnan pitää kuulua:" Rakasta itseäsi sellaisena KUKA olet!"

Pieni, mutta tärkeä ero. Itsesi rakastamisessa on tärkeää, että tiedostat ja elät todeksi sitä kuka olet.


Näyttääkö elämäsi sellaiselta, että se ilmentää, itsellesi ja muille, sinun sisintä olemustasi?

Enkä nyt puhu elämäsi ulkoisista asioista, vaikka niilläkin on paikkansa. Puhun valinnoista joita teet sisäisen tietoisuutesi ohjaaman joka päivä. Tukevatko valintasi sitä kuka olet vai tukevatko ne jonkun toisen mielikuvia ja toiveita? Tukevatko ne kenties pelkojasi ja epävarmuuttasi?


Itsesi rakastamisessa on tärkeää, ettet koskaan vain tyydy johonkin, vaan että vaadit itseltäsi sitä, että päivittäiset valintasi tukevat sisäistä maailmaasi ja syvintä olemustasi.


Sinulla voi toki olla idoleita, mentoreita, läheisiä ihmisiä, joiden valintoja pidät mahtavina ja oikeina. Saatat jopa haluta samoja asioita, saatat tehdä valintoja, jotka vievät sinut kohti ihailemasi henkilön määränpäätä. Ehkä jopa haluaisit astella polkuasi samanlaisissa saappaissa kuin hänellä on?

Miksipä ei? Onhan hän jo astellut tuon polun, joten askeleet olisi helppoa toistaa, vai mitä?


Pysähdy silti hetkeksi.


Selvitä ensin kuka sinä olet ja sitten suhteuta siihen ne askeleet, jotka voit kopioida ja luo aivan uudet askelmat niihin kohtiin, joita et voikaan kopioida.


Sinä menestyt ja onnistut elämässäsi parhaalla tavalla silloin,

kun sinä olet se kuka olet. Aito, upea sinä.


Kaikki aika, jonka käytät itseesi tutustumiseen, siihen, että päästät irti asioista, tavoista, tottumuksista ja ajatuksista, jotka eivät olekaan omiasi, on kultaakin arvokkaampaa.

Silloin sinä voit aina kävellä pystypäin ja sanoa:" Nämä ovat minun saappaani ja niillä minä astelen ihan minne ikinä haluan!"


Pohdin tätä siksi, että olen astumassa polulle, jota on jo useasti asteltu edelläni ja minua pelottaa. Pelottaa tai pelotti siksi, että minusta ei ole astumaan yksiinkään niihin saappaisiin, jotka ovat astelleet edelläni. En koskaan olisi yhtä hyvä, innostava tai lennokas.


Sitten ymmärsin.


Minulla on omat saappaat ja omat askeleet. Kun uskallan olla juuri se KUKA olen, niin kaikki järjestyy. Olemalla oma itseni, olen aina juuri siellä missä minun tuleekin olla. Aina.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Tunne on tosi, aina. Näin se vain on. Mutta juuri tunne on se millä sinä luot elämääsi ja näin ollen, on täysin sinun vallassasi mitä sinä tunnet juuri nyt. Olet ehkä oppinut siihen, että tunteet tule