• Sirpa

Kehosi viestii – kuuletko?

Kirjoittajalta Sirpa | 19.6.2019


Edellisessä blogissa ja postituslistalla kerroin kuinka voit kysyä keholtasi asioita. Kerroin kuinka kehosi vastaa sinulle kyllä ja ei. Oletko jo ottanut kysymisen käyttöön? Kuinka on sujunut? Voit laittaa minulle viestiä sirpa(at)enchantedlife.fi ja kertoa kuinka sujuu.

Tänään kerron sinulle kuinka kehosi yrittää saada huomiosi, jotta voisit esittää sille kysymyksiä joihin se vastaa kyllä tai ei.


Kehon viestijärjestelmät:

Silloin kun kehollasi on sinulle jokin tärkeä viesti, se yleensä koittaa herättää huomiosi erilaisilla tuntemuksilla kehossasi. Viestit ovat ensin hyvin hienovaraisia kuiskauksia, ja jollet osaa kiinnittää niihin huomiota, ne vahvistuvat päivä päivältä, kunnes keho toivottavasti saa sinut vihdoin kuuntelemaan itseään.

Kaikki viestit, jotka jätät huomiotta, vahvistuvat koko ajan asteittain voimakkaammiksi.


Kehosi on rajaton tietopankki, joka kertoo kaiken sinusta.

Sanotaan, että fyysinen kehomme on avain rajattomaan tietoon ja jotta saisit selville mitä kehosi tietää, sinun tulisi oppia puhumaan kehosi kieltä. Eikö olisikin upeaa, jos voisit tietää juuri sen mitä sinun tulee tietää, juuri silloin kun sinun tuleekin se tietää?


Silloin kun kuuntelet tietoisesti kaikkia kehosi viestejä, pystyt huomioimaan ne näillä tavoilla:

1. Värähtely, vaistomaiset reaktiot, esim. tuntemukset, että jostain tilanteesta tulee poistua, muttet osaa sanoa miksi tai että tänään sinun kannattaa mennä töihin aivan toista reittiä kuin normaalisti ja tapaatkin matkalla henkilön, jolla on sinulle tärkeää asiaa…


2. Aavistuksen omaiset tunteet, esim. perhoset mahassa jossain tietyssä tilanteessa, ja tiedät mikä tunteen aiheuttaa.Aistinvarainen tieto, esim. aistit ihmisistä heidän todelliset tunteet, valheet sanojen takana, surun hymyn takana.


3. Tunteet ja tunnereaktiot. On äärimmäisen tärkeää huomioida omat tunteensa, antaa niiden tulla esiin. Tämä ei tarkoita, että pitäisi höyryten päästää negatiiviset tunteet muiden päälle, mutta jollet näytä niitä itsellesi, niin ne varastoituvat kehoosi ja tulet kohtaamaan ne myöhemmin erilaisina sairauksina, vaikeuksina, ongelmina työpaikalla tai millä muulla tavalla tahansa.


Tunteiden kohtaaminen

Omia tunteitaan ei koskaan pidä jakaa taakaksi ja vaivoiksi muille, mutta kannattaa etsiä itselleen keino purkaa niitä silloin, jollet vielä uskalla kohdata niitä siinä hetkessä.

Sanotaan vaikka, että joku henkilö saa sinut ärsyyntymään valtavasti, vaikkapa sillä, ettei tee jotain asiaa niin nopeasti kuin sinä haluaisit ja sinä räjähdät rähjäämään hänelle.

Tällöin et oikeasti ole tunnistanut tuota tunnettasi, vaan ainoastaan reagoinut ulkoiseen ärsykkeeseen (jonka tarkoitus on saada sinut huomaamaan tuo aito tunne)

Yritä parhaasi mukaan näissä tilanteissa (tai jälkikäteen) päästä kiinni siihen tunteeseen mikä aiheuttaa tuon reaktion. Mikä pelko on takana? Mikä oma tarpeesi on sen takana?

Ehkä se on halu pitää kaikki langat omissa käsissäsi, ohjata kaikkea, jotta kaikki varmasti menee hyvin? No mikä on näiden halujen ja tarpeiden takana? Et useinkaan löydä sitä yhdellä kertaa, mutta joka kerran, kun ryhdyt tietoisesti tutkimaan itseäsi (et sitä toista, joka ei taaskaan totellut) oivallat uuden asian itsestäsi, huomioit uuden tunteen ja pääset kerta kerralta lähemmäs aitouden tilaa ja tulet onnellisemmaksi ja tasapainoisemmaksi ja elämä ympärilläsi muuttuu ihmeellisesti.


Kehoa kannattaa totella, aina.

Jotta jatkossakin kykenisit huomioimaan kehosi viestit näillä neljällä ensimmäisellä tasolla, on sinun aina toteltava niitä, vaikka se tuntuisi kuinka hölmöltä tahansa tai et näkisi missään mitään minkä voit järjellä selittää sopivaksi tavaksi toimia. Jos et toimi niiden mukaisesti, niin siirryt tilaan, jossa et enää kuule näitä hienovaraisempia viestejä, et ole enää tietoinen ja viestien vahvuus kovenee aste asteelta.


Silloin kun et enää kuuntele tietoisesti kehosi viestejä, se ilmaisee ne seuraavilla tavoilla:

4. Jännitys tilanteissa joissa ennen et ole jännittänyt, kyvyttömyys puhua tilanteissa, joissa se ennen on ollut helppoa, stressi, joka laajenee, erilaiset riippuvuudet kuten mm. sokeri, herkuttelu, alkoholi, liiallinen liikkuminen, läheisriippuvuus, itsensä vähättely.


5. Fyysinen kipu, tulee se mistä syystä tahansa on aina merkki siitä, että olet jo aika pitkällä kuuntelemattomuuden tilassa kehosi suhteen. Vaikka olisit kuntosalilla pitkästä aikaa ja lihakset kipeytyvät on se sinulle merkki, että jossain kohtaa et ole kuunnellut kehosi viestejä! Lihakset eivät kipeydy, kun seuraat kehosi hienovaraisia viestejä myös liikkumisen suhteen.


6. Vaivat ja sairaudet. Joko kuuntelet?


7. Draama, järkytys, traumat. Mitä vielä pitää tapahtua?


8. Masennus, halvaantuminen, hulluus. Ole kiltti ja kuuntele minua…


9. Kuolema


Kehosi on oppaasi.

Kehosi on ensiarvoisen tärkeä opas viestiessään sinulle tuntemuksia ja aavistuksia tulevista tai tämän hetkisistä tapahtumista.

Oletko koskaan ajatellut, että teetkö valintasi enemmän mielesi kuin sydämesi kautta?  Kuinka usein olet tuntenut valintojesi seuraukset vasta jälkikäteen kehossasi?


Kehon viestintä ilmenee ensisijaisesti herkkyysasteikon neljän ensimmäisen tavan mukaan.

Kun olet tietoisesti läsnä omassa elämässäsi, kuulet herkästi nämä kehosi viestit. Viestit muuttavat luonnettaan, silloin kun et kuuntele enää kehosi ensimmäistä neljää viestitapaa. Muutut tietoisesta ihmisestä tiedostamattomaksi ja saatat alkaa kokea, ettet osaa enää ilmentää asioita oikein elämääsi. Kierre vahvistuu ja saatat alkaa oireilla kehollasi ja kenties sairastut.

Kehosi kuitenkin kuuntelee sinua mielellään ja aina on aikaa kääntää kelkka toiseen suuntaan.

Joissakin asioissa kykenet kuuntelemaan kehoasi ensimmäisten neljän kohdan mukaan, mutta jotkut asiat ovat niin syvällä piilossa itsessäsi, että niiden kautta olet jo pidemmällä asteikossa. Vaikka olisit joidenkin kohdalla jo hyvinkin pitkällä, niin aina on aikaa vaihtaa suuntaa ja alkaa totella omaa kehoaan.


Joko olet postituslistallani? Viesti tulee sähköpostiisi aina samalla viikolla kuin blogipostauskin. Viestissä keskityn syvemmin blogin aiheeseen tai muuhun juuri sillä hetkellä esillä olevaan kysymykseen. Kiitoksena liittymisestä saat kivan testin, jolla voit kokeilla seuraatko elämässäsi eniten keho, mielen vai sydämen ohjausta.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos... Paitsi silloin, kun todella haluat saada muutoksen aikaiseksi. Muutos nostaa aina esiin pelkoja, menneitä, jo kaukan sitten unohdetuiksi luulemiamme muistoja,

Viimeksi valitsit sen asian, johon haluat muutoksen. Nyt lähdemme ottamaan seuraavaa askelta. Sinulla on itsestäsi tietoa aivan valtavasti. Mikä on sinun tapasi toimia? Teetkö mieluummin asiat viimeti