• Sirpa

5 merkkiä, joiden avulla tiedät sallitko itsellesi hyvää

Miten niin en sallisi hyvää itselleni?, saatat nyt kysyä. Kukapa ei haluaisi hyvää itselleen?

Niin sitä voisi luulla, että jokainen haluaa itselleen hyvää, mutta kuinka usein se oikeasti on niin?

Lähimmäisilleen on paljon helpompi sallia hyvää kuin itselleen. Itsensä on niin helppo unohtaa ja hukata.

Miksi?

Koska kaikki tuntematon pelottaa meitä!

On helpompi toimia niiden samojen tuttujen ongelmien ja hankaluuksien kanssa, koska silloin varmuudella tietää kuinka toimia ja tietää myös kuinka paljon kestää. Tietää myös, että kovin korkealta ei putoa, jos tapahtuukin jotain odottamatonta. Niinpä helposti tyytyy elämään puoliteholla ja tavoittelemaan vain tavoitettavissa olevia asioita.

Ne viisi merkkiä…

1.) Sinun on vaikea aloittaa mitään uutta, olipa kyse sitten harrastuksesta, ihmissuhteesta tai kaapin siivoamisesta. Aloitekyky on lähes nollassa ja mikään ei oikein huvita.

Olet antanut kaiken tarmosi töissä tai muiden auttamisessa ja et oikein jaksa enää mitään muuta. Tai sinun on helpompi olla edes yrittämättä, kuin yrittää ja sitten kenties pettyä. Taas.

2.) Joku haluaa antaa sinulle jotain sinun mielestäsi todella arvokasta, vaikka sinulla ei ole edes syntymäpäivää etkä ole mielestäsi tehnyt mitään ansaitaksesi tuon lahjan.

Joko et ota sitä vastaan tai otat, mutta alat heti kuumeisesti miettiä, että miten ikinä voit korvata tuon hänelle.

3.) Sinun on vaikea pyytää apua muilta.

Koet, että sinun tulee pärjätä yksin ja toisaalta ajattelet myös, että teet asian itse nopeammin ja tehokkaammin.

4.) Sinun on vaikea kieltäytyä auttamasta muita.

Muut voivat luottaa apuusi ja siihen, että et koskaan tule vaatimaan heiltä vastapalvelusta.

5.) Jos sinua pyydetään kertomaan suurimmat unelmasi, niin ne harvoin       koskevat vain itseäsi.

unelmasi sisältävät lapsesi, perheesi, läheisesi, tuskin yksikään unelma on vain sinua itseäsi koskeva.

Kuinka moni kohta kolahti?

Itselläni kolahti muutama vieläkin. Olen sen kyllä tiedostanutkin. Törmäsin itseni kanssa tähän, kun huomasin, että ennen minua pelotti epäonnistuminen ja nyt minua pelottaa onnistuminen!

Positiivinen ongelma siis.

Tee muille niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän.

Kyllä.

Mutta tee myös itsellesi niin kuin teet muille. Aseta itsesi ensimmäiseksi. Jos saat jostain ylimääräistä rahaa, niin käytä summasta puolet itseesi ja loput perheesi hyväksi. Luota siihen, että kun sinä voit paremmin, kun sinulla on mukavampaa olla nahoissasi, niin myös kaikilla läheisilläsi on mukavampaa.

Rakastu itseesi.

Hymyile peilikuvallesi, vinkkaa itsellesi silmää aina, kun näet kuvajaisesi jossain. Elämä ei saa olla turhan vakavaa. Olet syntynyt nauttimaan ja iloitsemaan.

Aloita vaikka vain ihan pienellä virnistyksellä, mutta tee niin joka päivä. Tämä pieni harjoitus alkaa pikkuhiljaa avata yhteyttä itseesi ja silloin sinun on helpompi sallia itsellesi hyvää.

Kun olet tehnyt tuota 21 päivää peräkkäin, niin sitten voit koventaa panoksia.

Pysähdy peilin eteen, katso itseäsi kunnolla silmiin, hymyile ja sano ääneen: ”minä rakastan sinua. ” Tee myös näin 21 päivän ajan ja katso millaisia muutoksia saat aikaan.

Hyödyt valtavasti siitä, että parannat suhdetta itseesi. Sillä se on varmaa, että juuri itsesi kanssa sinä vietät koko loppuelämäsi.

Tarkoituksella en ole määrittänyt tuota hyvää tässä, koska se tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Pohdi mikä sinulle merkitsee hyvää tai runsautta tai ihmettä elämässäsi. Sitten katso sallitko sen itsellesi.

Ryhdy jo tänään parantamaan suhdetta itseesi ja sallimaan itsellesi hyvää.


Olethan jo lähipiirissäni mukana ja saat kirjeeni joko kerran tai kaksi kuukaudessa omaan sähköpostiisi? Ellet ole, niin voit liittyä täältä. Lämpimästi tervetuloa mukaan lähipiiriini.

59 views0 comments

Recent Posts

See All